На Стрийщині виявлено незаконну рубку сотень дерев, серед яких столітні дуби (фото)

В селі Загірне Стрийського району виявлено незаконну рубку 635 дерев, серед яких 107 столітніх дубів. Сума заподіяної шкоди внаслідок незаконного вирубування становить 887 913 гривень.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Державну екологічну інспекцію у Львівській області.

Під час перевірки території села Загірне спеціалісти відділу державного екологічного нагляду природо-заповідного фонду, лісів та рослинного світу Інспекції виявили на землях комунальної власності,  що не відносяться до земель лісового фонду незаконну рубку. Зокрема зафіксовано незаконну рубку 107 дубів, віком 100 і більше років. Також незаконно зрубали 75 осик, 110 дерев породи вільха, 306 дерев породи береза та 37 дерев породи верба. Загалом зрубано 635 дерев!

На місці рубки виявився колісний трактор марки Т150, без номерних знаків. Проте був обладнаний лебідкою з тросом і ймовірно приймав участь у трелюванні зрубаних дерев.

Як зазначають в Держекоінспекції, порушників на місці вирубки не виявлено. На місце знахідки було викликано слідчо-оперативну групу Стрийського відділу поліції, спільно з якими складено акт огляду місця події, де зафіксовано вищезазначену рубку.

Сума шкоди, заподіяної внаслідок незаконного вирубування зелених насаджень становить 887 913 грн. Для встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальності матеріали перевірки скеровано в правоохоронні органи.