На Старосамбірщині судитимуть колишнього голову сільської ради

Самбірською місцевою прокуратурою до суду було скеровано обвинувальний акт щодо колишнього голови сільської ради с. Муроване, якого обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні (ч.2 ст.364 ч.1 ст. 366 КК України).

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужбу Львівської обласної прокуратури.

Встановлено, що сільський голова підробив офіційні документи: передав у власність одному з жителів Мурованого земельні ділянки загальною площею більше 1 га для ведення сільського господарства та для будівництва і обслуговування житлового будинку та господарських споруд, у той час як таке рішення сільрадою не приймалося.

Земельні ділянки вартістю понад 1 млн грн були неправомірно вилучені із земель комунальної власності та безкоштовно передані у власність, чим завдано істотної шкоди державним інтересам.

Максимальне покарання, яке загрожує обвинуваченому – позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.