На Сколівщині 1 вересня відзначили відкриттям школи (ФОТО)

1 вересня 2020 року понад три сотні дітей у смт Верхнє Синьовидне Сколівського району розпочали навчання у новій школі, яку урочисто відкрили після реконструкцїі. Відновлення школи розпочали у 2016 році, а цього року об’єкт потрапив до програми Велике будівництво.

Про це інформує Твоя Сколівщина, посилаючись на Львівську ОДА.

Упродовж всього часу реконструкції школу вивели із аварійного стану, здійснили будівництво 2-поверхової будівлі нового корпусу школи, теплогенераторної, господарської будівлі для зберігання шкільного автобусу, утеплили фасад діючого та нового корпусів, улаштували покрівлі старого та нового корпусів, підвели внутрішні та зовнішні інженерні мережі.

Також завершили фасадні та внутрішні оздоблювальні роботи, закупили  обладнання, встановили огорожу та пожежні резервуари. Провели роботи із благоустрою території та монтаж кухонного обладнання.

Загальна кошторисна вартість робіт згідно проектно-кошторисної документації склала – 34381,189 тис. грн. Із державного бюджету від початку року на школу скерували більше 17 млн грн.

«Знаю, як довго ви чекали цього дня, коли ваші діти зможуть зайти у просторе, світле приміщення і нарешті з гордістю сказати: «Це – наша школа». Знаю, як важко доводилося і учням, і вчителям в тих умовах, що були. Без спортзалу, їдальні, в тісних кабінетах. Та попри це школа завжди показувала гарні результати, учні займали призові місця на олімпіадах, конкурсах. Реконструкція школи з добудовою – це дороговартісний проект. Дякую всім, хто доклався до реконструкції школи. Хто дбає про розвиток цього мальовничого гірського села», – поділився враженнями голова Львівської ОДа Максим Козицький.

Зазначимо, на даний час у школі навчається 353 учні та 13 дошкільнят.  У наступні п’ять років кількість учнів повинна збільшитись до 420.