На Сколівщині завершились змагання з біатлону. Підсумки

З 1 по 6 березня у селі Тисовець Сколівського району тривали змагання II Зимової  Гімназіади України з біатлону. Участь у гімназіаді взяли майже 100 учнів з Львівської, Тернопільської, Сумської, Чернігівської, Київської областей та м. Києва.

Про це Твоя Львівщина, посилаючись на Львівську обласну державну адміністрацію.

В результаті представники Львівщини вибороли одну золоту та дві бронзові медалі. Зокрема, у мас-старті на дистанції 7,5 км серед дівчат Олена Городна виборола золото. Вона ж фінішувала третьою у спринті на дистанції 6 км. Серед юнаків найкраще з представників Львівщини виступив Сергій Партика, який здобув бронзову нагороду у мас-старті на 10 км.

Загалом змагання тривали 5 днів. Хлопці та дівчата змагались у таких дисциплінах:

  • Спринт, хлопці – 6 км, дівчата – 5 км;
  • Мас-старт, хлопці – 10 км, дівчата – 7,5 км;
  • Змішана естафета, юнаки долали 7,5 км, а дівчата 6 км.

У загальнокомандному заліку команди розділились наступним чином:

  1. Сумська область;
  2. Чернігівська область;
  3. Місто Київ;
  4. Львівська область.

Переможців та призерів змагань привітали та нагородили учасник зимових Олімпійських ігор 2010 у Ванкувері Сергій Седнєв, начальник Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Анатолій Ігнатович, призерка Олімпійських ігор у Ліллехамері Валентина Цербе-Несіна.

Зазначимо, Зимова Гімназіада України проводилася на Львівщині відповідно до календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України. Загальне керівництво організацією та проведенням Гімназіади здійснювали Комітет з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, Українська федерація учнівського спорту. Безпосередню організацію у Львівській області забезпечили Львівське обласне відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України у співпраці із департаментом освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації.