На Сколівщині викрили неповнолітніх, причетних до щонайменше 5 крадіжок на території району

За скоєне двом мешканцям Сколівщини віком 15 та 16 років загрожує покарання – позбавлення волі на строк до шести років.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, інформує Твоя Сколівщина.

Фото поліції

17 листопада до Сколівського відділення поліції надійшло повідомлення від мешканця одного з сіл району про те, що вночі невідомі викрали його мотоцикл марки Viper, залишений під будинком.

На місці події працювала слідчо-оперативна група та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції. Протягом доби оперативники розшукали викрадений транспортний засіб і встановили особи причетних до його викрадення – ними виявилися двоє мешканців Сколівського району віком 15 та 16 років.

Як в подальшому з’ясували правоохоронці під час досудового розслідування, неповнолітні причетні щонайменше до п’яти крадіжок, скоєних на території Сколівського району протягом листопада цього року. Проникаючи у господарські приміщення, зловмисники викрадали електроінструменти та особисті речі громадян.

Також поліцейські встановили, що в ніч на 16 листопада неповнолітні зловмисники проникли у магазин дитячого одягу в місті Сколе, а в ніч на 17 листопада – у продуктовий магазин у селі Нижня Рожанка, в яких також скоїли крадіжки майна та продуктів.

За даними фактами слідчі Сколівського відділення поліції за процесуального керівництва Стрийської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) та ч.1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, – позбавлення волі на строк до шести років.

Наразі досудове розслідування ще триває.