На ремонт дороги Стрілки-Мшанець виділили перші 100 тисяч гривень

У вівторок, 21 липня, відбулось засідання постійної комісії з питань бюджетної політики, інвестиційного планування та раціонального використання бюджетних коштів Старосамбірської районної ради.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужби Львівської ОДА та Старосамбірської районної ради.

За підсумками розгляду питань порядку денного прийнято рішення щодо перерозподілу коштів в межах районних цільових програм та спрямування їх на фінансування:

  • ремонт дороги Стрілки – Мшанець – 100,0 тис. грн ;
  • охорону здоров’я – 170,0 тис. грн в тому числі:
  • 140,0 тис. на Програму фінансування стоматологічної допомоги окремим категоріям населення Старосамбірського району;
  • 30,0 тис. для КНП СРР “Старосамбірський центр первинної медичної допомоги” на Програму безкоштовного забезпечення медикаментами пільгових категорій населення на 2020 рік


“Ці кошти дадуть можливість розпочати процедуру закупівлі з капітального ремонту автомобільної дороги Стрілки – Мшанець протяжністю 12, 9 км”, – підкреслив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко.

Варто зазначити, що впродовж двох тижнів департамент дорожнього господарства облдержадміністрації продовжить поточний ремонт 3,7-кілометрового відрізку.


Світлина – Ігор Макар

Варто додати, згідно слів Ігоря Макара, що діалог обласної влади з представниками мирної протестної акції на трасі міжнародного значення Львів-Ужгород у с. Стрілки таки відбувся, де було обговорено можливість розблокування дороги та розробити покрокові шляхи ремонту дороги до Мшанця. Окрім того було підписано так званий Меморандум порозуміння, де залишили свої підписи: директор департаменту дорожнього господарства Орест Шуліковський, голова Старосамбірської РДА Петро Назар та отець Роман Гром.

Згідно домовленостей, до 1 серпня цього року мають відновитися роботи на ділянці 3,7 км із відновлення там асфальтного покриття. Інша частина дороги протяжністю 12,9 км, на яку вже виготовлена проєктно-кошторисна документація повинна також ремонтуватися. Тут процедура дещо складніша. Спершу Старосамбірська районна рада повинна передбачити 100 тис грн. для співфінансування робіт. Опісля будуть проведені тендерні закупівлі і у випадку надходження із держбюджету грошей ремонтні роботи розпочнуться і на цій ділянці дороги. 

У випадку якщо з боку облдержадміністрації не будуть дотримані терміни виконання робіт, то громада залишає за собою право відновити мирні акції протесту.


Світлина – Ігор Макар