На Пустомитівщині через паліїв трави одне з сіл залишилось без газу (відео)

У неділю, 29 березня, близько 20:24 год. в селі Сокільники Пустомитівського району виникла пожежа на відкритій території, горіла суха трава.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА

Внаслідок пожежі вогнем знищено сузу траву і чагарник на площі 0,1 га. та через високу температуру відбулось руйнування поліетиленової газової труби середнього тиску 200 мм в місці виходу із землі та переході на стальний надземний газопровід.

Вогнеборцями станом на 22:37 год. було ліквідовано пожежу.

За інформацією АТ «Львівгаз» внаслідок цього припинено газопостачання 696 абонентам у селі Скнилів Пустомитівського району. Відновлення газопостачання відбудеться, 30 березня, орієнтовно до 15.00 год., після обстеження та заміни аварійної ділянки газопроводу.


❗️Через підпал сухої трави та дерев сьогодні, 29 березня, близько 21:06 год поблизу злітної смуги ареропорту «Львів» загорівся газопровід середнього тиску. 🔥👉🏻Зокрема, через високу температуру відбулось руйнування поліетиленової труби в місці виходу із землі та переході на стальний надземний газопровід. ☝🏻Станом на 22:44 год завдяки припиненню газопостачання пожежу вдалось локалізувати. Зараз без газопостачання залишається с.Скнилів. Відновлення газопостачання відбудеться завтра, 30 березня, орієнтовно в обід, після заміни аварійної ділянки газопроводу.❗️АТ «Львівгаз» буде звертатись до правоохоронних органів для того, аби знайти винних у підпалі та притягнути до відповідальності. 🙏🏻Звертаємось до усіх мешканців Львова та області, не паліть суху траву! Це не жарт і може статись біда! Бережіть себе!

Опубліковано АТ "Львівгаз" Неділя, 29 березня 2020 р.

Звертаємось до усіх мешканців Львова та області, не паліть суху траву!
Це не жарт і може статись біда!
Бережіть себе!