На межі Львівської та Закарпатської областей затримали автомобілі великою кількістю зброї.

Ввечері у суботу, 7 лютого, на межі Львівської та Закарпатської областей співробітники спецслужб затримали декілька автомобілів на львівських номерах, у яких вилучили велику кількість зброї.

За попередньою інформацією, затримання відбулось близько 22:00 коли машини заїжджали у Закарпатську область через пост поліції у Нижніх Воротах. Спецпризначенці КОРД зупинили Mercedes G-Glass та Toyota Land Cruiser 200 на львівській реєстрації.

Як інформує закарпатський журналіст Віталій Глагола, в автомобілях перебували люди з оточення львівського кримінального авторитета на прізвисько «Полікарп».

Журналіст також припустив, що їхній візит на Закарпаття пов’язаний із нещодавньою стріляниною, що сталася в Мукачеві 7 лютого.

«Спецоперація на Нижніх Воротах. Одне із ОЗУ, можливо причетних до останніх подій, заїжджали в область із зброєю. Спецслужби затримали одразу кілька автомобілів на львівських номерах Mercedes G-Glass та Toyota. Певно, аби продовжити розбірки. В автобілях купа зброї. За моєю інформацією – це люди такого собі львівського кримінального авторитета Полікарпа. Деталі пізніше…», – написав він на сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що 7 лютого близько 9:50 в Мукачеві на вулиці Сеченова влаштували стрілянину. Внаслідок неї двоє людей опинилися в лікарні з вогнепальними пораненнями. Водії двох автомобілів стріляли один в одного, після чого обидві машини зникли в невідомому напрямку.

Після цього мукачівські депутати звернулась до президента Володимира Зеленського з проханням залучити до розв’язання проблем в місті Національну гвардію і звільнити керівництво місцевої поліції. Влада міста вважає, що причиною регулярних кримінальних «розбірок», є «професійна слабкість і вкрай низька активність поліції». Зокрема, вони

Своєю чергою, голова МВС Арсен Аваков наказав посилити заходи безпеки в місті. До відпрацювання залучені оперативні співробітники та спецпідрозділи поліції і Національної гвардії України.