На лісопорушників у Боринському лісгоспі відкрили 5 кримінальних проваджень

Державне підприємство “Боринське лісове господарство” підвело підсумки ІІ кварталу 2020 року. За 3 місяці загальний обсяг заготівлі деревини склав – 7439 куб.м. Також рейдовою бригадою ДП «Боринське ЛГ» на виявлення правопорушників було проведено 27 рейдів.

Про це повідомила прес-служба ДП «Боринське ЛГ», інформує Твоя Турківщина.

У ІІ кварталі 2020 році до державного бюджету було сплачено -1,646 млн.грн, до місцевого – 0,259 млн.грн.

Рейдовою бригадою ДП «Боринське ЛГ» було проведено 27 рейдів. До адміністративної відповідальності притягнули – 1 особу, по 6-ох випадках матеріали скеровано у правоохоронні органи. Відкрито 5 кримінальних проваджень на виявлених порушників у сфері лісового господарства (ст.65 КУпАП). По двох кримінальних справах (адміністративне правопорушення) матеріали справ скеровано на розгляд до Турківського районного суду (ст.246 ККУ).

Що стосується лісовідновлення, то протягом 3 місяців його було проведено на площі 26 га, з яких:
– 6 га – садіння лісових культур;
– 20 га – природне поновлення.
Доповнення провели на площі 10 га.

Також у лісорозсаднику висіяно насіння основних лісоутворюючих порід (ялиця біла, клен-явір, бук лісовий, модрина європейська) на площі 0,1 га. В оранжереї проведено живцювання декоративних хвойних та листяних порід дерев та кущів, що в майбутньому дасть змогу виростити якісний декоративний садивний матеріал для озеленення.

У підприємства зазначають, що проводять заходи щодо співпраці з громадськістю. Протягом ІІ кварталу 2020 року було проведено 7 тематичних зустрічей, на яких обговорювались орієнтовні плани проведення рубок та правила поведінки у лісі під час пожежонебезпечного періоду.