На Львівщині 28 осіб готові всиновити дитину

На Львівщині 28 осіб, які мають намір взяти у сім’ю на виховання дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, завершили курс підготовки. Навчання проводив Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Про це пише Твоя Львівщина з посиланням на пресслужбу ЛОДА.

Начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис повідомив, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 10.07.2019 №613 “Про внесення змін до Порядку провадження діяльності з усиновлення та здійснення нагляду за дотриманням прав усиновлених дітей” з 20.10.2019 громадяни України, які мають намір усиновити дитину, зобов’язані пройти курс підготовки з питань виховання дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.

“У разі, коли громадяни України, які бажають усиновити дитину, є її родичами чи вони є опікунами, піклувальниками, прийомними батьками чи батьками-вихователями дитини, таке навчання проходити не обов’язково” – зазначив Володимир Лис.