На Львівщині 20-річний хлопець продав волонтерам підроблені пластини до бронежилетів

На Львівщині поліція викрила оборудку з виготовленням та збутом неякісних пластин для бронежилетів. Її організував 20-річний мешканець Золочівського району, який продав волонтерам підроблені пластини.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області, у березні цього року мешканець Золочівського району отримав із закордону на потреби військових пластини відповідного стандарту для бронежилетів необхідного класу захисту. Замість того, аби передати ці пластини волонтерській організації, він продав їх за 60 тисяч гривень.

Про це пише vgorode

Та на цьому шахрайство чоловіка не закінчилось. Надалі 20-річний хлопець домовився про постачання цій організації ще 600 металевих пластин для бронежилетів вартістю 110 тисяч гривень. Однак чоловік, зважаючи на дефіцит на ринку металевих пластин, самостійно виготовив пробну партію зі 150 підроблених бронеплит, які продав волонтерській організації та отримав за них кошти.

Волонтери при перевірці якості отриманих  пластин з’ясували, що вони не витримували пострілу кулі автоматичної зброї калібрів 5,45 і 7,62 мм та фактично не відповідали вимогам нормативів відповідного класу захисту.

Відповідно до висновків експертного дослідження, бронепластини були виготовлені зі звичайного металу товщиною 8 мм, який прострілюється з автоматичної зброї і не гарантує безпеки при використанні.

На підставі отриманих доказів фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. За скоєне хлопцю загрожує до 3 років в’язниці.