На Львівщині під час ремонту лікарні вкрали 100 тис. гривень: один із підрядників — уродженець росії

Під час проведення капітального ремонту фасаду хірургічного відділення КНП “Жовківська ЦРЛ” підрядник завищив обсяг виконаних робіт, внаслідок чого привласнив майже 100 тис. гривень.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Lviv.Media, базуючись на матеріалах судових справ № 444/1231/22 та № 444/1232/22.


Згідно з матеріалами справи, підрядник з капітального ремонту фасаду хірургічного відділення КНП “Жовківська ЦРЛ”, компанія ТОВ “БК Альтера”, призначив уродженця Червонограду Сергія Климовича та уродженця росії Ігоря Сасіна відповідальними за виконання робіт за проектом. Відповідно до покладених обов’язків, посадові особи повинні були забезпечити здійснення робіт з капітального ремонту фасаду на основі проектної документації.

Втім, маючи на меті привласнити бюджетні кошти, вони, достовірно знаючи про невиконання у повному обсязі робіт, запевнили директора ТОВ “БК Альтера” в тому, що всі роботи виконані згідну з графіком.

Надалі управління капітального будівництва Львівської обласної державної адміністрації та генпідрядник — ТОВ “БК Альтера” підписали акт №3-20 приймання виконаних будівельних робіт за вересень 2021 року. У результаті цього, Сергій Климович привласнив 46 тис. гривень, а Ігор Санін — 49,9 тис. гривень бюджетних коштів.

29 серпня 2022 року Жовківський районний суд Львівської області визнав обох обвинувачених винними у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 191 ККУ, та призначив покарання у вигляді штрафу по 34 тисячі гривень. Також обвинувачених позбавили права займатись діяльністю, пов’язаною з організацією та забезпеченням виконання робіт у сфері будівництва, терміном на два роки.

Зазначимо, ТОВ “БК Альтера” зареєстровано у 2018 році в селі Рудники. Директором та власником компанії є мешканець села Цукури Херсонської області Володимир Журавель. Компанія зі статутним капіталом всього 1 тисяча гривень зуміла укласти 29 договорів у системі “Prozorro” на суму 13,3 млн гривень.


Переглянути вихідне зображення

Зокрема, 19 листопада 2020 року компанія за результатами спрощеної закупівлі підписала договір щодо капітального ремонту фасаду хірургічного відділення КНП “Жовківська ЦРЛ” вартістю 1,45 млн гривень.