На Львівщині публічно знищили 37 тисяч пляшок алкоголю (фото)

26 лютого 2020 року у місті Винники відбулось масове знищення алкоголю. На спеціалізованому підприємстві утилізували 37 тисяч пляшок алкоголю масою понад 14 тонн.

Про це інформує Твоя Львівщина.

Мінстр юстиції України заявив, що дані алкогольні розчини були вилучені у Хмельницькій області ще в 2014 році. З того часу тягнулась кримінальна справа і лише зараз дійшло до логічного завершення. На запитання журналістів, чому утилізація алкоголю відбулась публічно, міністр сказав, що саме так повинно відбуватись по процедурі згідно законодавства. Адже у попередні роки після того як конфіскований алкоголь вилучали, його не утилізовували публічно і він потрапляв в обіг на прилавки магазинів.

Утилізація проводилась працівниками спеціалізованого підприємства, які весь конфіскований алкоголь виливали у великі цистерни. Далі в цистерну залили барвник синього кольору щоб ніхто не зумів його використати. Знищення вмісту цистерн відбуватиметься на очисних спорудах, на які також будуть запрошені ЗМІ та громадськість.

Зокрема, голова Руху Твереза Україна Зіновій Станішевський повідомив, що в рамках проекту “Діти України за тверезість” силами громадських організацій “Рух Твереза Україна”, “Рух Тверезих Галичан”, “Твереза Галичина” протягом останніх чотирьох років було здійснено 90 алкогорейдів, де зафіксований продаж алкоголю та сигарет неповнолітнім дітям.

А голова Руху Тверезих Галичан Роман Гарасим нагадав, що згідно з Національним стандартом України ДСТУ 4221:2003, алкоголь (етиловий спирт) – це токсична речовина наркотичного характеру дії, відноситься до IV класу небезпечних речовин. Також наголосив, що ще в 1972 році в ГОСТ 18300-72 було зазначено наступне: “Етиловий спирт – легкозаймиста, безбарвна рідина з характерним запахом, відноситься до сильнодіючих накотиків, викликає спочатку збудження, а потім параліч нервової системи.

“Безпечної дози алкоголю не існує, тобто навіть невеликі обсяги споживання становлять ризик для здоров’я і призводять до 7 видів раку”, – наголошують у ВООЗ.

Нагадаємо, Мешканці Львівщини лідери в антирейтингу по витратах на алкоголь;

Крім цього, За половину лютого на Львівщині спіймали 128 нетверезих водіїв;

Також, з 2 по 6 березня у Львові відомий на всю Україну педагог проведе курси про те як позбутися шкідливих звичок.