На Львівщині протестувальники заблокували трасу через закриття хоспісу (ФОТО)

У п’ятницю, 26 лютого, мешканці смт Підкамінь на Львівщині перекрили трасу Броди-Тернопіль. Люди протестують проти закриття геріатричного відділення Бродівської лікарні, розташованого у селищі. Акція протесту тривала понад чотири години.

Про це соціальній мережі Facebook повідомила Ірина Сех.

“У Підкамені закривають хоспіс, а 11 його пацієнтів – самотніх, немічних стареньких – викидають на вулицю! До останнього не вірила, що в наших можновладців підніметься рука…Я не раз писала про геріатричне відділення, що в Підкамені. Там доживають свого віку хворі, покинуті люди, часто прикуті до ліжка. Тепер про них згадало вище керівництво, але не тому, що вирішило поліпшити їхнє життя, а щоб вигнати їх на вулицю. Так, хоспіс закривають. Про це оголосила в.о. директора Бродівської ЦРЛ Оксана Кукулка. От до чого довели їхні «реформи», «оптимізації», «децентралізації»…” – йдеться у повідомленні.

Сьогодні представники Підкамінської громади перекрили трасу Тернопіль-Броди, протестуючи проти нелюдського ставлення та свавілля влади. Вони вимагають приїзду голів обласної ради та облдержадміністрації й районного керівництва. Розблокували рух транспорту люди погодились близько 14:30, після приїзду до них керівництва Бродівської лікарні.


Читайте більше новин по Бродівській, Підкамінській та Заболотцівській територіальних громадах.