На Львівщині новообраного депутата в під’їзд завезли на джипі

В МВС порадили двом новообраним депутатам допомогу психіатра

На околиці Пустомитів у Львівській області двоє новообраних депутатів міської ради на позашляховику Mercedes намагалися заїхати по сходах у під’їзд багатоповерхівки.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

«Ось просто цікаво, що було в головах двох новообраних депутатів Пустомитівської міської Ради, що на Львівщині, коли вони на Mercedes Gelendwagen вирішили заїхати у двір багатоквартирного будинку по пішохідних східцях?», – написав він.

Геращенко повідомив, що поліція притягнула їх до відповідальності та оштрафувала. Також він зазначив, що одному з депутатів – 34 роки, іншому – 36.

На записі з камер відеоспостереження видно, як автомобіль заїжджає у двір і зупиняється перед сходами до під’їзду. Потім машина з другої спроби виїхала на сходини, постояла якийсь час і спустилася заднім ходом.

Відео тут :

https://www.facebook.com/100002305693349/videos/3493327584087397

«Тут, на мою думку, потрібна також допомога психіатра», – додав Геращенко.

Співробітники Пустомитівського відділу поліції провели перевірку та встановили особу водія-порушника. Ним виявився 36-річний львів’янин, депутат місцевої ради Солонківської ОТГ від «ЄС» від Микола Пущак.

Правоохоронці склали на чоловіка протоколи за ч.6 ст.121 та ч.1 ст.122 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Санкції статей передбачають покарання – накладення штрафів в розмірі, відповідно, десяти та п’ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Тим часом Пущак заперечив свою причетність до подій. “Я не розумію, про що йдеться” – сказав він журналістам.

А от Жидачек оприлюднив повідомлення стосовно нічного інциденту в Facebook. Він каже, що за кермом був водій Пущака та він сам захотів виїхати на сходи. Тим часом депутати нібито просили і забороняли водію це робити, а той не послухав.

Новообрані політики заявили на водія в поліцію, а Жидачек вже передав кошти на відновлення пошкодженого майна будинку.

Під цим повідомленням написав заступник глави МВС Геращенко: “Вас, двох депутатів, сім’я одного з котрих є власником авто, водій не послухався?! Цікаво. що ж ви за народні обранці, яких навіть власний водій не слухається?”.