На Львівщині нетверезий водій втікав від поліції та відстрілювався з рушниці (ФОТО)

30-річний нетверезий водій автомобіля “Chevrolet” після порушення ПДР втікав від поліцейських, збив огорожу зупинки, а коли автомобіль застряг у полі, почав відстрілюватися з рушниці.

Подія трапилась 9 березня, близько 15:00 години, на автодорозі Київ – Чоп. Біля смт Запитів Новояричівської територіальної громади патрульні помітили водія, який проїхав залізничний переїзд на забороняючий сигнал світлофора. Поліцейські дали вказівку зупинитися, однак чоловік її проігнорував та пришвидшився. Розпочалось переслідування.

Під час спроби втечі водій неодноразово порушував ПДР та скоїв ДТП, а саме наїхав на огорожу зупинки громадського транспорту, однак і це його не зупинило. У межах населеного пункту Запитів утікач заїхав у поле, де застряг й вже не зміг продовжити рух. Тоді він вийшов з автомобіля і витягнувши рушницю, почав погрожувати, що буде стріляти, якщо йому не дадуть утекти. Під час спроби втечі чоловік тричі вистрелив: один раз – вгору і двічі – в напрямку патрульних. Поліцейські своєю чергою використали табельну вогнепальну зброю аби зупинити озброєного чоловіка. Утікача наздогнали й затримали. На щастя, обійшлося без потерпілих.

Після затримання у 30-річного чоловіка виявили ознаки алкогольного сп’яніння. На місце події викликали слідчо-оперативну групу Львівського районного управління поліції. Зброю вилучили для проведення експертизи.

Тепер зловмиснику загрожує серйозне покарання. Попередня кваліфікація події за ч. 1 ст. 348 (Замах на вбивство працівника правоохоронного органу) ККУ передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 15 років або довічне ув’язнення.