На Львівщині народилися унікальні двійнята: у різні дні та в різних населених пунктах

Породіллю доставили до пологового на швидкості близько 150 км/год.

Як повідомляє пресслужба Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, працівники “швидкої”, їдучи з чергового виклику, отримали новий: біля Львова народжує жінка.

Фото ілюстративне

Фельдшерка Леся Нікула, яка була тоді на зміні, розповіла додзвонювачці, що треба з собою брати (документи, обмінну карту), медик також зазначила, що карета екстреної допомоги вже прямує до породіллі, однак на це лікарка почула відповідь: напевно, то вже запізно, здається, буде народжувати вдома.

“Що відчувала в той момент, словами не передати! «Влітаю» в помешкання, а дитинка практично уже народилася. Пологи були стрімкими. Породіллі мама допомогла і ми вдвох прийняли новонароджену”, – розповіла фельдшерка Леся Нікула.

За її словами, на цьому пологи не скінчилися, адже мама породіллі сказала, що окрім народженої вже дівчинки, має ще бути і хлопчик. Так їм сказали на УЗД.

Тоді Леся Нікула викликала підмогу й на місце приїхала ще одна бригада. З кортежем, під завивання сирен, на швидкості близько 150 км/год. “швидка” з жінкою, яка мала народити ще й хлопчика, примчали у перинатальний центр».

“Пологи очікувались на 17 лютого, тож майбутня мамочка того дня про перейми не думала, каже, повечеряла і подумала, що просто живіт болить… Щодо діток, то манюня йшла першою, народилася дуже швидко, хлопчик же був у сідничному положенні, щасливо народився в пологовому будинку”, – розповіли у пресцентрі.

“А ще так вийшло, що дівчинка народилася одного дня в населеному пункті Пустомитівщини, а її братик – наступного у Львові”, – резюмувала фельдшерка.

Джерело: dilo.net