На Львівщині медики “швидкої” врятували чоловіка, який ледь не втопився у басейні

У вівторок, 8 лютого, лікарі отримали виклик про те, що чоловік перебував без ознак життя, імовірно, утоплення. Випадок стався у басейні санаторію “Карпати” в місті Трускавець.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на пресслужбу Львівського Обласного Центру Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф.


Бригада негайно виїхала на місце події. Прибувши на виклик, медики побачили, як двоє чоловіків, тільки витягнувши потерпілого з води, робили йому компресію грудної клітки та продовжили “качати”.

“На час нашого приїзду пацієнт не дихав, тиск у нього був близько 40. Не спиняючись, ми зднійснювали серцево-легеневу реанімацію. Буквально за кілька хвилин у постраждалого почалась блювота, ще мить – і чоловік захрипів. Зафіксувавши вену, почали вводити ліки. Подали через встановлену маску кисень, і ось перші вдихи…
Між початком реанімаційних дій і до того часу, як пацієнт вдихнув, минуло п’ять хвилин, не більше. Не передати, які емоції в той час відчуваєш!”
, – розповіла Іванна Дмитрів, фельдшерка бригади, яка прибула на виклик.


Світлина – Львівський Обласний Центр Екстреної Медичної Допомоги та Медицини Катастроф

“Щиро вдячні двом очевидцям, які кинулись на допомогу. Це молодий хлопчина – працівник басейну, і відвідувач басейну, яким виявився голова Дрогобицької районної державної адміністрації Степан Кулиняк. Степан Львович першим пірнув у воду, разом з хлопцем витягнули чоловіка з води й одразу почали надавати допомогу. Працівник же був для нас третьою парою рук при реанімації. Чоловіки дуже нам допомогли. Нам і потерпілому!”, – наголошує Іванна Мирославівна.

Реанімобілем доставили 47-річного потерпілого на медичному устаткуванні (дорогою безперестанку вівся моніторинг стану пацієнта на сучасному обладнанні) до лікувального закладу. Пацієнт уже дихав.
В дорозі зателефонували відповідальному лікарю оперативно-диспетчерської служби (ОДС), який вмить спрацював. Тож у приймальному покої Дрогобицької мiської лiкарні № 1 зустріли працівники реанімації, травматолог, нейрохірург, котрим передали хворого.


“Дуже оперативно спрацювали всі ланки : рятувальник, який був на своєму місці, відвідувач басейну, який не розгубився і який знав та вмів надати домедичну допомогу, ми, котрі приїхали за 4 хвилини, лікар ОДС, що зателефонувала у стаціонар, чергові лікарі лікарні.Нехай наш пацієнт поправляється і більше ніколи не потрапляє в такі ситуації”, – резюмує фельдшер.