На Львівщині депутатом став кандидат, який не набрав жодного голосу!

25 жовтня в Україні відбулись місцеві вибори, де громадяни обирали депутатів та голів новостворених об’єднаних територіальних громад. Зокрема, на Львівщині вибирали голів та депутатів 73 ОТГ, депутатів 7 районних рад та обласної ради.

Згідно даних Центральної Виборчої Комісії, які з’явились на офіційному сайті ЦВК, на Львівщині одним із депутатів Рудківської міської ради Самбірського району став кандидат, який не набрав жодного голосу! Це Копанчук Дмитро Володимирович від політичної партії “Слуга Народу”, якому на момент виборів виповнилось 20 років. Також зазначено, що новообраний депутат є директором ТОВ “Ряшівка – Псел”.

Скрін із сайту ЦВК

Є на Львівщині новообрані депутати, які набрали по 1 голосу і цього виявилось достатньо для отримання мандату. Зокрема до Новояричівської селищної ради з 1 голосом пройшла кандидат від “Слуги Народу” Мудрик Марія Ярославівна, а до Меденицької селищної ради вистачило 1 голосу Пінчаку Ігору Миколайовичу від об’єднання “Самопоміч”.

Такі парадокси стаються через недосконалу систему, згідно якої кандидати від партії можуть підніматись у внутрішньопартійному списку лише тоді, коли наберуть 25% від прохідної квоти. В протилежному випадку проходять за порядком, який визначила партія.