На Львівщині в 2021 році в межах “Великої реставрації” відновлять лише 4 об’єкти (перелік)

Із 12 об’єктів, що потрапили у перелік на реставрацію в межах проєкту “Великої Реставрації”, цьогоріч відновлять лишень чотири. У список потрапили театр імені М. Заньковецької та три замки на Львівщині. На їх реставрацію скерують орієнтовно 132,5 млн грн.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на сайт Міністерства культури та інформаційної політики та сайт “Львівський портал”.

У Мінкульті зазначають, що перелік проєктів зі списку, які відповідно до рекомендації експертної групи будуть першочергово реалізовані в рамках проекту “Велика Реставрація” в 2021 році.

Оголошення про початок другого відбору проєктів робіт з реставрації, консервації, ремонту на пам’ятках культурної спадщини, у тому числі замках, інших фортифікаційних, оборонних, палацово-паркових комплексах у межах проєкту “Велика Реставрація”, буде опубліковано на офіційному веб-сайті Мінкульту.


На Львівщині відновлять наступні об’єкти:

— Комплексна реставрація з пристосуванням Жовківського замку, пам’ятки архітектури національного значення (ох. № 385).
(Вартість становить 51 млн. грн.)

— Комплексна реставрація з пристосуванням Замкового комплексу в Підгірцях з урахуванням пам’ятки архітектури національного значення (ох. № 412/1) – Палац Підгорецького замку (пам’ятка архітектури 1635-1640, 1779 рр.), пам’ятки архітектури національного значення (охоронний № 412/3)  – Костел св. Йосифа (пам’ятка архітектури 1763 р.), пам’ятки архітектури національного значення (ох. № 412/2) – Гетьманський заїзд (пам’ятка архітектури кін. XVII ст.) та об’єкта культурної спадщини (охоронний № 412/4) Парку-пам’ятки  садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення “Підгорецький замок” у с. Підгірці, Бродівського району, Львівської області.
(Вартість становить 32 млн. грн.)

— Комплексна реставрація з пристосуванням Замкового комплексу в Олеську з урахуванням пам’ятки архітектури національного значення (охоронний № 404) – замок Даниловичів, пам’ятка архітектури XIV-XVII ст. та пам’ятки архітектури національного значення (охоронний № 406) – Костелу капуцинів з келіями у смт. Олесько, Буського району, Львівської області
(Вартість становить 45 млн. грн.)

— Реставрація приміщень камерної сцени НАУД театру ім. М. Заньковецької у м. Львів, вул. Л. Українки,1
(Вартість становить 45 млн. грн.)


Світлини взято з відкритих джерел