На Львівщині викрили масштабну схему розкрадання військової амуніції: продавали призначені для ЗСУ бронежилети

Служба безпеки України у Львівській області викрила мільйонну схему незаконного продажу захисного спорядження, яке завезли як гумдопомогу. Зловмисники ввозили бронежилети нібито для потреб армії, а згодом продавали їх для власного збагачення

Про це повідомили у відомстві.

За даними спецслужби, протиправну схему організували кілька осіб.

“Вони вводили в оману посадовців ЗСУ, аби отримати дозвільні документи для безперешкодного перевезення амуніції через кордон.Згодом, отримавши гарантійні листи від військової частини, зловмисники завезли бронежилетів на більше як 5 млн грн. Далі, військове спорядження, яке призначалось для ЗСУ, організатори схеми продавали через інтернет-магазин”, – розповіли в СБУ.

Фото: СБУ у Львівській області

Водночас українські захисники отримали лише кілька одиниць амуніції.

Одного з учасників злочинної схеми правоохоронці затримали “на гарячому”, під час збуту чергової партії військового спорядження на понад 500 тис. грн.

“Під час санкціонованих слідчих дій було виявлено документацію, яка повністю підтверджує вказану протиправну діяльність”, – наголосили у відомстві.

Фото: СБУ у Львівській області

Одному зловмиснику вже повідомили про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги (ч.3 ст. 201-2 ККУ).

Йому також обрали запобіжний захід.Наразі триває слідство та встановлюються усі причетні до злочину. 

Зокрема, здійснюється отримання доказів співучасті у вчиненні даного злочину командуванням та військовими особами однієї з військових частин Львівщини (за ймовірного посередництва яких було реалізовано схему ввезення зазначених бронепластин нібито під виглядом гуманітарної допомоги).

Крім того, СБУ готує документи для передачі на потреби армії усієї вилученої партії захисної амуніції.