На Золочівщині вшанували Отця Маркіяна Шашкевича молодіжним забігом

Вшановуючи пам’ять Отця Маркіяна Шашкевича на Золочівщині відбулися заходи за участі чисельної місцевої громади.

Активна молодь, за підтримки Благодійної Організації «Благодійний фонд «Шпиталь доктора Свідерського» провела 5 кілометровий забіг «До Отця Маркіяна». Захід розпочався 2 серпня о 9.30 ранку від подвір’я-садиби Маркіяна Шашкевича у с. Підлисся.

фото: Зичук Наталія

Організатор забігу  Тарас Вітковський розповів: «Я за це взявся тому, що людям з тутешніх сіл бракує спортивних заходів, де можна просто відчути цей дух змагань і випробувати свої сили. Багато хто хоче займатися спортом, але самому не хочеться бо, є сильний страх , що скажуть люди.  Я мав мету, щоб цей забіг об’єднав багатьох людей.»

на фото Тарас Вітковський та Марія Свідерська

“На жаль, через карантин участь взяло всього лише 5 осіб. Але я впевнена, наступного року буде більше. До речі, Отця Маркіяна вшановують кожного року у першу неділю серпня, але забіг проводився вперше. І це надзвичайно крутий досвід, який, надіюсь, переросте у традицію, що допоможе нашій молоді згуртуватися“- прокоментувала Марія Свідерська. Дівчина проводила реєстрацію учасників та контролювала організаційні процеси заходу.

фото: Зичук Наталія

Переможцем забігу став Линва Віталій з с.Бужок. Віталій розповів, що спершу планував допомагати в організації заходу, але вирішив взяти учать і став переможцем.

Віталій Линва – переможець забігу “До Отця Маркіяна”

Другим прибіг бігун Пашуля Мар’ян.

Третє місце здобув Макогін Василь родом з села Білий Камінь. Бігун навчався у школі Маркіяна Шашкевича, каже: “Такі заходи популяризують здоровий спосіб життя. Серед учасників багато людей, які тут ніколи не були, інші ж, не взяли участь у заході, але дізналися про подію і це теж чудово”.

Василь Макогін
волонтери

Дружньою ходою учасники та організатори заходу піднялися на “Маркіянову гору” де після Архієрейської Літергії відбулося вручення призів переможцям забігу.

Нагороджувала переможців  забігу Юлія Шопська – керівник департаменту агропромислового розвитку ЛОДА.“Наша нація завжди була не тільки сильна духом, а й сильна тілом. Ми дякуємо, за те, що ви стаєте прикладом здорового способу життя”.