На Жовківщині чоловік з наркотиками намагався відкупитись від поліції

7 червня у смт Куликів Жовківського району патрульні виявили у раніше судимого чоловіка згорток з речовиною, подібною на “канабіс”. Щоб вирішити питання, 24-річний місцевий мешканець запропонував поліцейським хабар у сумі 1500 гривень. Тепер йому загрожує покарання – до чотирьох років позбавлення волі.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на відділ комунікації поліції Львівської області.

Близько опівночі, під час патрулювання у смт Куликів, екіпаж сектору реагування патрульної поліції Жовківського відділення поліції виявив у чоловіка згорток з подрібненою речовиною рослинного походження, схожою на «канабіс». На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Намагаючись уникнути відповідальності, раніше судимий за наркозлочини 24-річний мешканець Куликова запропонував поліцейським неправомірну вигоду у сумі 1500 гривень.

Правоохоронці неодноразово попереджали громадянина про неприпустимість таких дій, а також про кримінальну відповідальність, передбачену за це правопорушення, проте чоловік наполягав на своєму.

В результаті за даним фактом слідчі Жовківського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Грошові кошти вилучено, речовину передано на експертне дослідження. Триває досудове розслідування.