На Жовківщині хлопець з числа дітей-сиріт отримав ключі від квартири (ФОТО)

17 червня власне помешкання у смт Магерів отримав 19-річний Пронько Назарій Миколайович, позбавлений батьківського піклування. Хлопець родом із с. Купичволя Жовківського району.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Жовківську районну державну адміністрацію.

Хлопчині ручили ключі від квартири вартістю 330 550 гривень голова Жовківської райдержадміністрації Роман Черніховський спільно із  заступником Андрієм Колієвичем. Назарій Пронько тепер є повноправник власником помешкання.

Житло придбали за кошти державної субвенції відповідно до постанови КМУ від 15.11.2017 року № 877 (в редакції постанови КМУ від 26.06.2019 року № 316) «Порядок та умови надання у 2019 році з державного бюджету місцевим бюджетам на проектні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

Назар народився 20 березня 2001 року у с. Купичволя Жовківського району. Після навчання в Купичвільській ЗОШ І-ІІ ступенів перебував в молодіжному навчальному екуменічному центрі ім. Святого Івана Боско під опікою священика Чабана Б. Оскільки його матір у 2018 році позбавлено батьківського піклування, Назарія було зараховано на облік громадян, які потребують забезпечення житлом у Купичвільській сільській раді. Хлопець навчався у Львівському ПТУ по вулиці Кривчицькій,19 і отримав професію столяра.

Чин освячення помешкання здійснив о. Богдан. Після спільної молитви та благословення о. Богдан зазначив, що дуже важливо і похвально, коли держава не забуває про людей, які потребують особливої опіки, та знаходить кошти для того, щоб забезпечувати житлом осіб з числа  дітей-сиріт.

У свою чергу очільник району висловили щирі сподівання, що в новому помешканні Назарія чекатимуть лише щасливі дні. “На сьогодні забезпечення житлом осіб з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування залишається пріорітетним напрямом нашої діяльності” – додав Роман Черніховський.


Нагадаємо, 4 червня власне помешкання у селі Зіболки отримав 19-річний Андрій Марко з Жовківського району.