На Жовківщині сталась пожежа в будинку: загинуло немовля, ще двох дітей врятували

Вранці 11 вересня у с. Звертів Жовківського району виникла пожежа у цегляному житловому будинку. На момент займання у будинку перебувало 3 дітей, найменша дитина 2019 року народження померла від опіків дорогою до лікарні.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Головне управління ДСНС у Львівській області.

11 вересня о 06:56 год до Служби порятунку “101” надійшло повідомлення про пожежу с. Звертів Жовківського району в цегляному житловому будинку, розміром 9х10 м.

До місця події було негайно направлено вогнеборців. На момент загорання в будинку перебувало 3 дітей, яких батьки винесли з палаючої будівлі на свіже повітря. Двоє дітей не постраждало, а от хлопчик, 2019 року народження, отримав опіки і по дорозі до лікарні помер.

Тим часом зусиллями вогнеборців о 07:39 год пожежу було локалізовано, а о 07:57 год повністю ліквідовано. В результаті займання вогнем знищено речі домашнього вжитку на площі 5 кв.м., пошкоджено стіни на площі 30 кв.м та стелю на площі 16 кв.м.

До ліквідації пожежі залучалось 9 чоловік особового складу та 3 одиниці спецтехніки.

Причини та обставини подій встановлюють правоохоронні органи.


Служба порятунку закликає батьків дбати про безпеку дітей:
• не залишайте дітей вдома без нагляду дорослих;
• якщо ви залишаєте дитину вдома саму, переконайтеся що всі наявні в помешканні електроприлади знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці;
• обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером “101”.