На Жовківщині розпочали збір підписів за збереження району

26 червня 2020 року Голова Жовківської районної організації профспілки працівників освіти і науки Ірина Бродик розмістила пост у Facebook, у якому звертається до усіх небайдужих мешканців Жовківщини зберегти один з найбільших районів Львівщини з великою і багатою історією від ліквідації.

Подаємо оригінальний текст звернення п. Ірини:

“Шановні мешканці Жовківського району!
Сумно і боляче спостерігати як «сильні» світу цього, не цікавлячись думкою громади, приймають рішення скільки залишилось «жити» Жовківському району! Пошматувати один з найбільших за чисельністю населення та площею і найвідоміший за історичною спадщиною район у Львівській області — нелогічно та безгосподарно!
Прошу Вас особисто поставити підпис та долучитись до акції збору підписів за збереження Жовківського району. Бланк для збору підписів бажаючим надішлю на електронну скриньку або в приватні повідомлення. Маю надію, що в 10-денний термін Ви мені їх повернете з численними підписами колег/сусідів/парафіян для надсилання Прем’єр-міністру України. У випадку надходження значної кількості підписів маю намір зареєструвати електронну петицію, яка підсилить наші вимоги.
Не будьте байдужі! Шанси є завжди!!!”

Отож, хто має можливість зібрати підписи – за отриманням бланку зверніться до Ірини Бродик.


Нагадаємо, у п’ятницю, 12 червня, на позачерговому засіданні уряд погодив проект постанови Верховної Ради про утворення та ліквідацію районів. Згідно з яким, на Львівщині планується утворити сім районів замість наявних 20. Жовківського району у проекту не передбачено, а більша частина повинна увійти до Львівського району. Ще частину (Рава-Руська ОТГ) намагаються приєднати до Яворівського.

Фінальне рішення щодо нових районів буде приймати Верховна Рада.