На Жовківщині під час пошуку металу натрапили на боєприпаси (фото)

Небезпечну знахідку виявлено 12 лютого 2020 року у лісі, поблизу села Воля-Гамулецька Жовківського району.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на повідомлення прес-служби Головного управління ДСНС України у Львівській області.

До Служби порятунку «101» надійшло повідомлення, про те що в селі Воля-Гамулецька Жовківського району під час пошуку металу у лісі, виявлено 5 предметів, схожих на боєприпаси часів Другої світової війни. Вони знаходились на відстані близько 1 кілометра від найближчих житлових будинків.

Після цього на місце події прибула оперативна група Жовківського районного відділу ГУ ДСНС України у Львівській області. Фахівці підтвердили, що знахідки справді є з часів Другої світової і можуть становити небезпеку. Серед них виявилась граната РГД 33, три артилерійські постріли калібру 120 мм та мінометна міна.

За даним фактом було повідомлено правоохоронні органи та подано заявку до 2-го спеціального центру швидкого реагування ДСНС України на вилучення та знищення знайдених боєприпасів.

Додамо, що з початку року на Львівщині виявлено вже 23 вибухонебезпечних предмети в 16 місцях.

Нагадуємо, знайшовши боєприпас, ні в якому разі не торкайтеся його та не підпускайте до нього людей. У такому випадку зателефонуйте за номером «101», “102” або повідомте про знахідку органи місцевої влади.

Також категорично забороняється:

  • торкатися підозрілого предмету або пересувати його;
  • заливати його рідинами, засипати ґрунтом або накривати;
  • здійснювати на підозрілий предмет звуковий, світловий, тепловий чи механічний вплив;
  • намагатися самостійно знешкоджувати знахідку;
  • розбирати вибухонебезпечний предмет.