На Жовківщині проінспектували школи. Що зроблено і що зроблять у 2020 році (ФОТО)

З 4 по 6 травня голова Жовківської районної адміністрації Роман Черніховський проінспектував освітні навчальні заклади Жовківського району, у яких проводять ремонтні роботи або заплановано розпочати найближчим часом. Про те, які школи вдалося об’їхати та скільки коштів виділено на покращення стану навчальних закладів, читайте у сьогоднішній статті інтернет-порталу Твоя Жовківщина.

У травні відбувається ремонт покрівлі Голокам’янської початкової школи, яку було пошкоджено у результаті буревію. Ремонтні роботи на об’єкті ще тривають, проте значну частину робіт вже провели.

Світлина від Романа Черніховського.

Глинський НВК, Крехівська та Новоскварявська загальноосвітні школи.

У Глинському НВК навчається 300 учнів і 78 дошкільнят (3 групи). Зараз у приміщенні навчального закладу проводиться реконструкція харчоблоку. За кошти районної освітньої субвенції замовлено і планується встановити ще до кінця травня вікна та двері на загальну суму 96,0 тис. грн.

У Крехівській загальноосвітній школі навчається 117 учнів.
За кошти районної освітньої субвенції заплановано встановлення твердопаливного котла.

У Новоскварявській загальноосвітній школі навчається 95 школярів.
Наразі проводяться роботи по створенню харчоблоку для дитячого дошкільного закладу, де є 20 вихованців. Також таном на 5 травня підведено воду до ДНЗ. Роботи фінасуються з районного бюджету і їх вартість становить 100 тис. грн. Окрім того під час візиту голови РДА до навчального закладу, обговорили питання переведення групи ДНЗ на 9-годинний режим роботи.


Загальноосвітня школа у с. Деревня.
У навчальному закладі навчається 183 учні.
6 травня під час зустрічі очільника району Романа Черніховського з керівництвом школи, обговорили монтаж та ремонтні роботи із заміни теплотраси, що фінансуватимуться в рамках мікропроекту, на загальну суму 299,9 тис.грн.

Світлина від Романа Черніховського.

Ремонту потребує корпус початкової школи у с. Туринка. Йдеться про заміну шатрового даху. Роботи проводитимуться за кошти районної освітньої субвенції на суму 299,0 тис. грн.


Заклади освіти села В’язова та Любеля

У В’язівській загальноосвітній школі l-ll ст. навчаються 87 учнів. На даний час проводяться внутрішні ремонти, частково замінено двері, а також планується заміна даху з підшивкою і облаштування ринв старого корпусу школи за кошти районної освітньої субвенції у сумі 80,0 тис.грн. та 290,0 тис.грн. відповідно.

В дошкільному закладі села Любеля відбувається ремонт пожежної сигналізації, внутрішньої електропроводки. Також тривають роботи з перекладання печей. На все це з районного бюджету було виділено 100,0 тис. грн.


Інспектування по школах Жовківщини буде продовжуватись.

Нагадаємо, 30 квітня на Жовківщину передали 6 нових “школяриків” (перелік шкіл).