На Жовківщині відкрили ще одну сільську амбулаторію сімейної медицини (ФОТО)

4 червня у селі Сопошин Жовківського району відкрили новозбудовану амбулаторію загальної практики сімейної медицини. Також для амбулаторії закуплено службовий автотранспорт Renault Duster.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на Львівську обласну державну адміністрацію.

Амбулаторію облаштували в окремій будівлі, де у 2019 році зробили капітальний ремонт за рахунок коштів Сопошинської сільської ради на загальну суму 511 203 гривень. Медичний заклад розрахований на охоплення якісними послугами близько півтори тисячі мешканців Сопошина.

“Мати таку амбулаторію в селі – це дуже добре. Ми будуємо та ремонтуємо в області багато медзакладів, тому я знаю, як це важливо. Сьогодні, коли світ зіткнувся з проблемою пандемії, також особлива наша вдячність має бути для лікарів. Вони зараз на передовій боротьби з хворобою. І я тішуся, що тут, у Сопошині, медики мають достойні умови праці. Хочеться побажати, щоб, попри все, більшість прийомів проводили для профілактики”, – наголосив під час відкриття заступник голови Львівської ОДА Юрій Холод.

Зазначимо, що у 2019 році за рахунок коштів Сопошинської сільської ради проведено облаштування свердловини для подачі води на санітарно-технічні потреби та вигрібної ями для каналізації на суму 93 557 гривень. У квітні 2020 року за рахунок коштів КНП «Жовківська ЦРЛ» закуплено меблі на загальну суму 46,0 тис. гривень. Також за спонсорські кошти у 2020 році закуплено гінекологічне крісло, електрокардіограф та персональний комп’ютер.

Світлина від Романа Черніховського.
Фото зі сторінки Романа Черніховського
Світлина від Жовківська районна державна адміністрація.
Фото: ЛОДА