На Донбасі під час занять загинули двоє військових

У середу, 13 травня, біля Краматорська на Донеччині трагічно загинули два військовослужбовці: майор Супріган Андрій Валерійович та сержант Кузьменко Дмитро Павлович. Згідно інформації пресцентру Об’єднаних сил, військовослужбовці загинули під час планових занять в районі проведення операції Об’єднаних сил. На місці події працюють представники військової служби правопорядку та правоохоронних органів, обставини з’ясовуються.

Про це інформує Твоя Україна, посилаючись на пресцентр Об’єднаних сил та Ліцею імені Героїв Крут у Львові.

Андрій Супріган народився 1990 року. Навчався в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

“Майор Андрій Супріган – випускник ліцею 2008 року. На війні він виконував низку бойових завдань у різноманітних точках фронтової смуги на Луганщині та Донеччині: Кутейниково, Верхньоторецьк, Кряківка, Гранітне, Степанівка, Водяне, Широкіно, Дебальцеве. За мужність та героїзм, проявлені під час виконання бойових операції був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ та ІІ ступенів.
Минулого року Андрій Супріган приїжджав до ліцею, зустрічався із ліцеїстами, а 14 жовтня 2019 року виступав перед крутянцями під час складання ними клятви ліцеїста.”
, – повідомляє Ліцей імені Героїв Крут у Львові



Другий військовослужбовець, сержант Дмитро Кузьменко родом із села Райки, Житомирська область. Відомо, що служив за контрактом в одній із військових частин Бердичева.

“Гірка звістка про непоправну втрату сколихнула сьогодні наше село. Велике горе прийшло в родину райківчан Кузьменків Галини та Павла .У зоні ССО загинув їхній син, наш земляк – Кузьменко Дмитро Павлович.
Дмитрові не було ще й тридцяти…
Він був звийчайним хлопцем, зі своїми планами та мріями на життя, яке так раптово обірвалося…. Важко віднайти слова втіхи,коли зупиняється серце найріднішої людини….Щиро поділяємо Ваше горе і передаємо слова співчуття і підтримки Вам і Вашим рідним. Неможливо словами загоїти біль і гіркоту від втрати рідної дитини. Ми,не в змозі змінити обставини, лише просимо Всевишнього дати сил перенести біль втрати…. Вічна память Дмитру! Сумуємо разом з Вами, підтримуємо Вас в хвилину скорботи. Хай земля буде пухом! Слава герою України!”
, – повідомляє інформаційна сторінка села Райки.


Світлина – Дмитро Кузьменко

Висловлюємо співчуття рідним та близьким загиблих воїнів. Вічна Пам’ять!