На Бущині розпочнуть роботу дитячі садки (фото)

У середу, 29 липня, відбулася нарада щодо відновлення роботи дитячих садків району, яку провів перший заступник голови Буської РДА Богдан Гринишин та присутніми були заступник голови районної ради Роман Фурда, завідувач сектору освіти РДА Галина Олійник, представники медицини, Держспоживслужби та завідувачі садочків району.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на пресслужбу Буської РДА.

Кабінетом міністрів України надано можливість з 25 травня 2020 р. вирішувати питання щодо відкриття закладів дошкільної освіти, проте відповідне рішення у кожній області та місті приймається залежно від епідеміологічної ситуації.



Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендаційний проект відновлення закладів дошкільної освіти. Документом передбачено, що перед початком зміни усім працівникам дитсадка проводитиметься температурний скринінг. Працівники, в яких при проведенні температурного скринінгу буде виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не будуть допущені до виконання обов’язків.

Окрім того, передбачено, що температурний скринінг дітей буде проводитись при вході у заклад та кожні 4 години з занесенням показників у відповідний журнал. Діти, в яких буде виявлено температуру тіла понад 37,2 °С або ознаки респіраторних захворювань не допускатимуться до відвідування дитячого садка. Ранкове приймання дитини до дошкільного навчального закладу проводитиме вихователь групи на території закладу, але за межами його будівлі. Батькам необхідно буде одягати респіратор або захисну маску. Очікування на території повинно бути обмежено.

На вході до дитячого садка має бути організовано місце для обробки рук спиртовмісними антисептиками. У Міністерстві охорони здоров’я радять проводити всі протиепідемічні заходи, спрямовані на захист дітей, в ігровій формі та за особистим прикладом працівників закладу.


Відповідно, з 1 серпня 2020 року розпочнуть роботу дитячі садки Буського району, котрі готові працювати в умовах карантину.
Для цього усі працівники дитячих установ пройшли ІФА тестування, також додатково перевірятимуться заклади дошкільної освіти на наявність деззасобів та засобів захисту. буде зроблено аналіз води. Дітей прийматимуть за наявності довідки про стан здоров’я від сімейного лікаря.