На Бущині виникла пожежа в дерев’яній церкві (фото)

У понеділок, 21 вересня, в селі Куткір Буського району трапився прикрий випадок. Після святкової Служби Божої в дерев’яні церкві УГКЦ Преображення Господнього місцеві мешканці побачили дим та викликали рятувальників.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на прес-службу Буського РВ ГУ ДСНС України у Львівській області та сайту Львівська мануфактура новин.

“На 9 ранку була Служба. Відправа відбулася, люди розійшлись і церкву закрили. Через деякий час місцеві побачили, що з храму димить. Кинулись до середини. Виявилось загорілося в прихожій. Очевидно, від кадила на дерев’яну підлогу потрапив вуголь. От і почало тліти. На щастя, люди вчасно все побачили і погасили. Бо храм старенький, ще з 1833 року. Весь дерев’яний, не дай Бог, могло згоріти все за хвилини”, – повідомляє сільський голова Куткіра Роман Желізко.


Рятувальникам 21 вересня о 13:02 год. надійшло повідомлення про пожежу в селі Куткір Буського району в дерев’яні церкві УГКЦ Преображення Господнього критій бляхою, розміром 19×30 м, висотою 20 м. Рятувальники 14 ДПРЧ м. Буськ (АЦ, 3 чол.), ОГ Буського РВ прибули на місце події о 13:21 год., проте пожежу було ліквідовано до прибуття пожежно-рятувального підрозділу.