Намагався перевезти непомітно: у Раві-Руській митники вилучили 6 мішків бісеру (ФОТО)

Працівники Галицької митниці на пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» вилучили майже 90 кг чеського бісеру.

Про це інформує Твоя Жовківщина, посилаючись на прес-службу Галицької митниці.

«Штучні перли» намагався ввезти в Україну мешканець Львівщини смугою руху «зелений коридор». Кордон він перетинав як пасажир легкового автомобіля разом з іншими громадянами. Чоловік сподівався провести товар таким чином щоб серед інших речей подорожніх він виявився непомітним. Однак в процесі огляду митники та прикордонники в багажному відділенні виявили шість мішків з дрібними намистинками з прозорого та кольорового скла. Про наявність такого товару громадянин під час митного контролю не повідомив.

Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.
Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.
Світлина від Галицька митниця Держмитслужби.

Орієнтовна вартість бісеру близько 70 тис. грн, що значно перевищує дозволену норму ввезення товарів без оподаткування. Сумарна фактурна вартість товару не повинна перевищувати еквівалент 500 євро, а сумарна вага їх не має перевищувати 50 кг.

“За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 Митного кодексу України. Товар вилучено, а справу скерують до суду” – йдеться у поідомленні Галицької ситниці.


Нагадаємо, 1 червня на пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» митники вилучили 160 тис. доларів США, які незаконно намагався ввезти на територію України мешканець Хмельницького.