Названі категорії громадян України, яким зменшать або повністю скасують пенсії в 2021 році

В 2021-му році в Україні планують підвищити пенсійні виплати 10 млн громадян, але при цьому, багатьох чекає зменшення пенсій або навіть їх повне скасування. Названо основні причини, які послужать приводом для відмови в нарахуванні пенсії.

Ряд категорій громадян України, які потраплять під дію закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, можуть в 2021-му році позбутися соціальних виплат від держави. Зменшення або повне скасування пенсійних виплат загрожує в першу чергу тим, хто з різних причин втратив право на пенсію або на її певну частину, але не повідомив про це відповідні державні органи.

Після проведення перерахунків, з подальших соцвиплат буде утримана сума, яка була виплачена неправомірно. Українцям нагадали, що державі доведеться повернути кожну копійку помилкових нарахувань. Наприклад, особи, яким була нарахована пенсія по втраті годувальника, втрачають право на соціальну допомогу в разі завершення або переривання навчання в вузі. Щоб не утворилася заборгованість перед державою, про даний факт необхідно сповістити органи ПФУ.

Зменшується розмір пенсійних виплат також при працевлаштуванні пенсіонера, що за словами заступника глави департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України Любові Бричек, є найчастішою проблемою в країні. Після певного періоду переплат з пенсій працюючого пенсіонера утримується додатково сума в рахунок погашення боргу.

Згідно з новим законодавством, в Україні будуть зменшені пенсійні виплати для осіб, які мають інвалідність, які влаштувалися на роботу. Розмір пенсії в даному випадку знизиться на 10 або навіть 50 відсотків. Надбавки на утримання неповнолітніх дітей у разі працевлаштування повністю скасують.