Надходження до держбюджету від приватизації з початку року перевищили 1 млрд грн

Про це у своєму facebook повідомив голова  Фонду державного майна України – Дмитро Сенніченко – інформує «Твоя Україна».


Перший мільярд від приватизації у 2021 році – DONE! Негативісти кажуть, що активність інвесторів зараз залишає бажати кращого. Насправді це такий же міф, як і міфи про приватизацію, що йдуть корінням у далекі 1990-ті. Тільки що черговий успішний аукціон малої приватизації приніс державному бюджету 1 млрд грн з початку року! І це вагомий внесок у розвінчання міфів. Особливо враховуючи, що новий власник вкладе у 4-6 разів більше у модернізацію об’єкту у порівнянні з фінальною ціною аукціона. – йдеться у повідомленні.

“Пандемія зовсім не зменшила зацікавленість інвесторів в об’єктах та жодним чином не впливає на ціну. Спекуляції на тому, що хтось хоче розкупити державну власність задешево – не пройдуть!” – переконаний Сенніченко.

“Абсолютно прозорі приватизаційні аукціони з пропозиціями на будь-який гаманець демонструють лише справедливу ціну активу. І якщо раніше термін “приватизація” мав здебільшого негативну конотацію, то відтепер аукціони, де за перемогу завзято змагаються понад 20 учасників – звична практика.”– резюмував Сенніченко.