Міський голова Стрия купив автомобіль за півмільйона

Міський голова Стрия Роман Шрамов’ят 12 лютого цього року купив автомобіль “Toyota Rav4” 2016 року випуску. У декларації вказано, що мер заплатив 506 тисяч гривень за автомобіль.

Про це повідомляє Твоя Львівщина, посилаючись на сайт Округ Стрий.

Роман Шрамов’ят придбав автомобіль у стрийського бізнесмена Аркадія Григоровича Албу, якому міська влада час від часу видає необхідні для здійснення підприємницької діяльності дозволи. Аркадій Албу, зокрема, відомий будівництвом автостоянки та автосервісу по вулиці Галицькій біля мосту на Львів.

На покупку автомобіля мер Стрия фактично витратив весь минулорічний заробіток. Як вказано у його декларації за 2019 рік, міський голова заробив на своїй посаді 408 688 гривень і отримав 98 765 тисяч гривень.

Варто зазначити, що після покупки автомобіля у Романа Шрамов’ята майже не поменшало грошей на банківських рахунках. У минулорічній декларації Шрамов’ят задекларував готівкою 17 тисяч доларів США, 4 тисячі євро та 7706 гривень у “Приватбанку”. Щоправда, із 170-ти до 112-ти тисяч зменшилися готівкові кошти, які міський голова Стрия зберігає у гривнях. Натомість порівняно з минулорічною декларацією у нього з’явилося 14 567 гривень на рахунку в “Ощадбанку”.

Зазначається, що готівкові заощадження у дружини міського голови Марти Шрамов’ят не змінилися по відношенню з минулим роком зберігається 8 тисяч євро.