Міська рада Чорткова спростувала інформацію щодо підняття тарифів на воду

Чортківська міська рада спростувала фейкову інформацію щодо підняття тарифів на воду.

Днями у багатьох групах соціальної мережі Facebook поширювалась неправдива інформація щодо підняття тарифу на водопостачання у місті Чортків з 1 липня 2020 року. Через те чортківський водоканал офіційно повідомляє наступне.

ДЛЯ КОГО ЗРОСТЕ ТАРИФ:
Тариф зросте лише для жителів смт. Заводське. Мешканців міста Чорткова це не стосується!

ЧОМУ ЗРОСТЕ ТАРИФ:
Каналізаційні стоки на смт. Заводське завжди очищались товариством з обмеженою відповідальністю «Радехівський цукор» на безоплатній основі. Втім, з 1 травня 2020 року підприємство встановило плату за очистку стоків у розмірі 7,27 грн за 1 м³. Саме тому чортківський водоканал повинен включити у тариф цю суму для жителів смт. Заводське.

Також зауважимо, що вода після споживання із смт. Заводське ніколи не потрапляла і не потрапляє до Чорткова. Вода транспортується водоканалом та очищається на ТзОВ «Радехівський цукор».

ОТЖЕ, ЩО ЗМІНИЛОСЬ:
Тариф на воду не змінився, на водовідведення теж. До тарифу додано плату за очистку стоків. Тож із 1 липня 2020 року у смт. Заводське діятимуть наступні тарифи за 1 м³: водопостачання 26,63 грн + водовідведення 9,22 грн + очистка стоків 7,27 грн = 43,12 грн.

Ще раз наголошуємо – дані зміни мають виключно одну причину – встановлення підприємством «Радехівський цукор» тарифу на очистку стоків із смт. Заводське.

Надалі просимо не сіяти паніку та не поширювати фейкову інформацію!