Мешканців Львівщини на вихідні запрошують в похід до криївки поблизу Унева

26 січня 2020 року представники Перемишлянської районної організації ВО “Свобода” організовують похід до криївок поблизу Унева. Збір о 8 год на астостанції міста Перемишляни або о 9 год в селі Унів (поблизу монастиря).

Як повідомляє один із організаторів походу Михайло Сохоцький, даний захід присвячують Дню Соборності України. Адже саме тоді, коли ми вивчаємо історію боротьби нашого народу на Незалежність, при чому не лише з книжок, а й походами до місць повстанської слави, ми можемо бути творями соборної і незалежної Української держави.

Фото: Карпати Інфо.

Дістатись до місця збору зі Львова можна маршрутками, які курсують зі Львова з автостанції №6, що на вулиці Личаківська, 154. Зокрема о 7:30 виїжджає маршрутка “Львів – Унів”.

Вже в Уневі, всі разом вирушать в ліс у похід до повстанської криївки. По дорозі буде підйом на Чернечу гору. Організатори розкажуть історію про події та бої, які розгорталися в тих краях у буремні роки середини ХХ століття.

“Після цього повертаємось до Свято-Успенської Унівської лаври, де можна буде помолитися та набрати з собою джерельної водиці. Потім з гарними спогадами повертаємось до своїх домівок” – підсумував Михайло Сохоцький.

Долучитися до пізнавального походу можуть всі бажаючі. З собою потрібно мати зручне взуття, теплий одяг та перекус. Вітається національна символіка. За додатковою інформацією можна звернутись до Михайла Сохоцького у соціальній мережі фейсбук.