Мешканцю Стрийщини, який повідомив про мінування лікарні, загрожує від двох до шести років позбавлення волі

У понеділок, 25 травня, було повідомлено про замінування Стрийської лікарні, де інформація, на щастя, про наявність вибухового пристрою не підтвердилася. Зловмисника було викрито, який надав неправдиве повідомлення про замінування лікарні.

Про це інформує Твоя Львівщина, посилаючись на Відділ комунікації поліції Львівської області та пресслужбу Прокуратури Львівської області.

Зловмисником виявився 38-річний мешканець села Фалиш, який усвідомлював протиправний характер своїх дій та передбачав настання суспільно-небезпечних наслідків, все ж зателефонував зі свого мобільного та попередив про вибух. Водночас сам перебував удома

У результаті його протиправних дій була поставлена під загрозу громадська безпека, а також здійснено відволікання фахівців екстрених служб від виконання службових обов’язків.


Світлина – Поліція Львівської області

Чоловіку повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.259 КК України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності).
За вчинене йому загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.