Мера Самбора оштрафували за порушення карантину: склали протокол.

Поліція дізналась про порушення карантину з офіційної сторінки міської ради у Facebook, під час моніторингу соціальних мереж.

Поліція склала протоколи за порушення карантину на міського голову Самбора Юрія Гамара та керівницю міського відділу освіти Любов Войтко. Чиновники 14 липня влаштували урочисте відкриття нового приміщення управління освіти, де були присутні понад 30 осіб.

Запросили також священика, який освятив приміщення. Інформацію про це оприлюднили на сторінці Самбірської міськради у Facebook, де її помітили поліцейські.

«Правоохоронці виявили повідомлення про захід, проведений з порушенням карантинних вимог. Під час перевірки працівники Самбірського відділу поліції встановили, що захід відбувся 14 липня у місті Самборі. Присутні зібралися у закритому приміщенні без масок, не дотримувалися соціальної дистанції та інших карантинних обмежень», – повідомили у поліції.

Фото із сторінки Самбірської міської ради у Facebook

У поліції не повідомляють, про який саме захід йдеться. Однак на офіційному сайті Самбірської міськради розміщено повідомлення про урочисте відкриття нового приміщення управління освіти, яке відбулося 14 липня за участі міського голови та керівника відділу освіти.

Відділ освіти відкрили у приміщенні колишньої дитячої лікарні. На оприлюднених мерією фотографіях видно, як в одній кімнаті зібралося понад три десятки людей без масок та дотримання дистанції.

Як повідомили у поліції, на порушників склали протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (порушення правил щодо карантину людей) КУпАП. Їм загрожує від 34 тис. грн штрафу.