Медведчук задекларував частку в телеканалі 1+1 і найстарішу в світі друковану Біблію -“Схеми”

Голова політради партії “Опозиційна платформа – За життя” і кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук вказав у своїй майновій декларації за 2019 рік компанію, яка фігурує у структурі власності ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”. 

Про це пише Українська правда, посилаючись на “Схеми: корупція в деталях”.

Відповідно до інформації, яку вказав Медведчук у своїй майновій декларації, його дружина Оксана Марченко – кінцева бенефіціарна власниця компанії Bolvik Ventures Ltd із Британських Віргінських островів.

фото джерело

Ця фірма через ланцюжок інших компаній має у власності 24,66% у ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1”, йдеться в повідомленні про структуру власності на сайті каналу “1+1” станом на 2 березня 2020 року. У цьому ж повідомленні вказано, що цю компанію контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука.

Іншим співвласником “1+1” є олігарх Ігор Коломойський, зазначено на сайті каналу.

Так само кіпрська фірма, задекларована Віктором Медведчуком, фігурує у структурі власності іншого телеканалу групи, “2+2” (ТОВ “Гравіс-Кіно”). Через низку компаній, вона контролює тут частку розміром 24,51%, йдеться у звіті на сайті цього телеканалу, опублікованому 16 березня. Як і у випадку з “1+1”, на офіційному сайті телеканалу “2+2” вказано, що компанію Bolvik Ventures LTD контролює лише бізнесмен Ігор Суркіс, але немає даних про причетність до неї Віктора Медведчука, повідомляють “Схеми”.

В той же час журналісти зазначають, що у структурі власності іншого телеканалу, що входить у групу, “ПлюсПлюс” (ТОВ “УніанТБ”), Bolvik Ventures не фігурує. Телеканал ТЕТ (ПрАТ “ТК “ТЕТ”) структуру власності не оприлюднив.

Під час телефонної розмови із медійниками Коломойський зазначив, що інформація про частку родини Медведчуків у структурі “Студії 1+1” для нього новина: “Для мене це новина. Порядок наступний. Ми отримали цю інформацію. Телеканал повинен у строк відправити запити: коли відбулося відчуження, як відбулося відчуження і чому не повідомили. Тобто чому не повідомили? Чому про це дізнаємося із декларації?”.

Медведчук задекларував мільйони прибутків, антикварні книги та сотні ікон. Зокрема, фрагмент друкованої Біблії Гутенберга 1455 року.

Німецькі науковці закликали Медведчука надати інформацію про фрагмент Біблії Йоганеса Гутенберга.