Львівські лікарі врятували руку чоловіка, який постраждав внаслідок вибуху

Медики Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели успішну 5-ти годинну операцію мешканцю Сокальщини, який 3 квітня отримав численні травми через вибух боєприпасу.

Про це інформує Твоя Львівщина посилаючись на facebook-сторінку медичного закладу “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова”.

“Субота. До нас поступає пацієнт з важкою мінно-вибуховою політравмою – відривом лівої кисті, прониканням сторонніх тіл в черевну порожнину, множинними пошкодженнями печінки, тонкої і товстої кишки, внутрішньою черевною кровотечею, пошкодженням грудної клітки без проникання, пошкодженням стегна сторонніми тілами, осколковим пораненням обличчя та пошкодженням лівого око.” – йдеться у повідомленні.


Оперувати чоловіка взялися 10 хірургів. Загалом в операційній залі перебували лікарі одразу кількох відділень – реанімації, хірургії, щелепно-лицевої хірургії та офтальмології.

“Першу реанімаційну допомогу пацієнту надає команда анестезіологів, що виконують протишокові заходи, інтубують для штучної вентиляції легень, проводять ургентну замісну гемотрансфузійну терапію.
Водночас до реаніматологів в невідкладному режимі для швидких мультидисциплінарних рішень також долучаються медики відділень хірургії, щелепно-лицевої хірургії та офтальмології!
Хірурги спершу беруться за живіт, аби негайно зупинити кровотечу. Лише після цього продовжують роботу з органами черевної порожнини для ушивання кишок та виймання сторонніх тіл із печінки.
Тоді в роботу паралельно включаються ще дві бригади – для реплантації кисті! А також – щелепно-лицеві хірурги видаляють сторонні тіла та ліквідовують завдані ушкодження обличчя.Все відбувається з блискавичною швидкістю! І коли завершено реплантацію кисті та проопероване травмоване лице, за свою зону відповідальності беруться офтальмологи!”
– повідомляє медичний заклад.

Операція тривала 5 годин і пройшла успішно. Його життя врятовано, а руку – збережено