Львівська облрада продала санаторій батькові голови ЛОДА,за який судиться Львівська міськрада

Будівлі санаторію загальною площею 704,1 м2 за 41,6 млн грн купила львівська фірма «Нордік-Буд». За даними YouControl, ТзОВ «Нордік-Буд» – львівська компанія, основним видом діяльності якої вказано будівництво трубопроводів. Кінцевим бенефіціарним власником є бізнесмен Зіновій Козицький, батько новопризначеного голови Львівської ОДА.

Сьогоні, 7 лютого 2020 року, управління майном спільної власності Львівської облради провело аукціон з продажу комплексу будівель та споруд Комунального дитячого кардіоревматичного санаторію, який знахоиться у престижному районі Львова – на вул. Є. Коновальця, 114, 116. Нагадаємо, що за ці будівлі санаторію тривають судові процеси.

Продали два корпуси, площею 396 м2 та 190 м2, їдальню – 54,8 м2, овочесховище – 27,1 м2, гараж – 17,4 м2, склад –18,8 м2, фонтан, хвіртки та огорожі. Площа земельної ділянки складає 0,4426 га, її цільове призначення – будівництво та обслуговування інших будівель громадської забудови.

До участі в аукціоні зголосилися 10 учасників, стартова ціна об’єкта становила 11,438 млн грн.

Найближчими конкурентами ТзОВ «Нордік-Буд» були ПП «Спетл» та ТзОВ «Бізнес галерея «Лев», які запропонували кінцеві ставки по 41,5 млн грн.

Як повідомив у Facebook голова Львівської облради Олександр Ганущин, «половина від виручених коштів піде на найнеобхідніші потреби обласних дитячих лікарень». На що витратять іншу частину грошей, він не уточнив.

У вересні 2019 року Львівська облрада прийняла рішення про реорганізацію комунального закладу Львівської обласної ради «Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій». Його приєднали до КНП ЛОР «Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «Охматдит» та виставила на приватизацію через аукціон комплекс будівель та споруд, де розміщувався санаторій.

Львівська мерія закликала бойкотувати цей аукціон, оскільки вона подала позов до суду про визнання незаконним рішеня обласної ради про право власності на ці приміщення і його скасування. Судовий спір триває, він перебуває на розгляді у касаційній інстанції.

Нагадаємо, що у січні цього року Львівська облрада остаточно програла суд за аналогічним позовом Львівської міськради щодо семи лікарняних приміщень у Львові. Два з яких вже встигла продати.

..\+Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду визнав незаконним і скасував рішення Львівської обласної ради від 2008 року про оформлення права спільної власності облради на всі ці сім приміщень.