Львівська обласна рада програла суд щодо 11 приміщень у Львові

Касаційний суд задовольнив скаргу Львівської міської ради щодо 11 об’єктів, на які претендує ЛОР.

Сьогодні Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду задовольнив касаційну скаргу Львівської мерії та скасував повністю рішення Господарського суду м. Києва від 14.03.2019 та постанову Північного апеляційного господарського суду від 19.11.2019 року.

Справу скеровано на новий розгляд, передає пресслужба Львівської міської ради.

Як повідомили у юридичному департаменті ЛМР, йде мова про судову справу № 910/13969/18 за позовом Львівської міської ради до Львівської обласної ради про скасування державної реєстрації права власності Львівської обласної ради щодо 11 об’єктів:

  • Львівський міський психоневрологічний диспансер, вул. Коциловського,15а, вул. О.Басараб,2, вул.Коциловського, 30/32;
  • Комунальний будинок №1 м. Львова для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки, вул. Комаринця,2а;
  • Комунальний будинок №2 для дітей з порушенням центральної нервової системи і порушенням психіки, вул. Антоновича,117; вул. Житомирська, 8а; вул. Гіпсова,40;
  • Комунальний дитячий туберкульозний санаторій, вул.Антоновича,80;
  • Комунальний дитячий ревмокардіологічний санаторій, вул. Коновальця,116; вул.Коновальця,114.

ЛОР оформила право власності на будівлі, де розташовані комунальні заклади обласної ради, протягом 2008-2009 років. Міська рада Львова вважає такі дії незаконними.

«Коли ЛОР зареєструвала право власності на ці приміщення, ми звернулися в суд. Суд першої інстанції ми виграли, однак ЛОР подала апеляцію, і другу інстанцію ми програли. Після цього ЛОР виставила на аукціон ці приміщення. Відповідно ми подали касацію і зараз суд скасував попередні рішення судів і вернув все на новий розгляд. Наша позиція залишається незмінною — всі ці приміщення мають залишатися у власності територіальної громади міста, і ми будемо продовжувати відстоювати це в суді», – пояснилаиректорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

Нагадаємо, що нещодавно ЛОР продала будинок на вул. Коновальця, 114,116 бізнесмену і батькові голови ЛОДА Зіновію Козицькому.