Кошулинський вимагає від влади Львова доплату лікарям замість премій чиновникам

Депутат Львівської обласної ради, заступник голови Верховної Ради України 7 скликання Руслан Кошулинський вимагає від влади Львова та області виплатити фінансову допомогу місцевим медикам і скоротити податки для підприємців на час карантину. Для цього політик пропонує чиновникам відмовитись від отримання багатотисячних премій з бюджету.

Про це Кошулинський написав на своїй сторінці в мережі фейсбук.

Що має робити місцева влада в час епідемії коронавірусу? Правильно! Гарантувати безпеку і максимальну підтримку кожному мешканцю міста та області. А це — неможливо без адекватного захисту медиків насамперед.

Добрий приклад нам у цьому плані — Севілья, іспанське місто з населенням на рівні Львова. Як розповідає головний хірург Львівщини Юрій Шаваров, підтримка медиків там — безпрецедентна. Кожен — чи то медсестра, чи то лікар — застрахований на 100 000€ на випадок зараження коронавірусом. У кожного надбавка до зарплати щомісяця — 200-300%. Медики понад 50-річного віку працюють лише зі здоровими пацієнтами, старші 60 років — взагалі не працюють.

Ще один важливий момент — наслідки карантину для малого й середнього бізнесу, який, нагадаю, формує левову частку міської казни. Навіть декілька тижнів простою — це шалені збитки, тож обов‘язок міста — їх мінімізувати. Доречно для цього — зняти податок на землю, податок на нерухомість й оренду майна.

Переконаний, грошей у Львова та області на ці речі вистачить. Головне — не пустити чергові десятки мільйонів на премії і «соцдопомогу» чиновникам. І не красти, теж зайвим не буде– зазначив політик

Що має робити місцева влада в час епідемії коронавірусу? Правильно! Гарантувати безпеку і максимальну підтримку кожному…

Опубліковано Руслан Кошулинський Понеділок, 16 березня 2020 р.