Коса vs місто: де зупинитися в Бердянську

Чим тепліше стає погода, тим частіше відвідує думка про майбутню відпустку. В Україні два моря і десятки селищ і міст, де можна організувати прекрасний літню відпустку, але саме Бердянськ вважається одним з найпопулярніших. Цей приморське місто поєднує в собі затишок невеликих курортних селищ і комфорт міського життя: вся інфраструктура тут дуже добре розвинена.

З усіх великих міст регулярно відправляються комфортні автобуси, а в літній сезон автобус Харків Бердянськ і здійснює щоденні рейси – нема жодних перешкод для відпочинку.

У Бердянську є кілька популярних пляжів, тому відпочиваючі зможуть підібрати оптимальний варіант для відпочинку. До речі, тут немає приватних або платних пляжів, тільки, на деякі з них, доступ може бути через пансіонат або готель.

Пляжі і житло в Бердянську

Головний міський пляж в пік сезону – завжди багатолюдний. Для любителів самоти – не підійде, але якщо для відпочинку важлива наявність розваг, водних атракціонів, екскурсії, то Центральний пляж – відмінно підходить.

Неподалік від Центрального знаходиться пляж Слобідка і Ліскі. Істотних відмінностей між ними немає, також дрібно (все місто розташоване в затоці Азовського моря) і також багато розваг. Це прекрасні місця для відпочинку з дітьми: пляжі досить широкі, дрібний пісок, немає різких обривів дна.

Найвіддаленіший пляж від міста – АКЗ. Але, незважаючи на відстань, цей пляж дуже популярний серед відпочиваючих. Сюди можна приїхати на власному автомобілі і поставити намет прямо на березі Азовського моря: тільки море і пляж – неймовірно.

Резюмуємо: ці пляжі підходять для відпочиваючих з маленькими дітьми; для тих, хто вважає за краще жити в місті, щоб кафе, парки і, звичайно ж, море були в пішої доступності. Крім того, поблизу цих пляжів можна орендувати недороге житло в приватних секторах і квартирах.

Окрема глава відпочинку в Бердянську – коса. Пляжі на Середній і Ближній косі просто руйнують уявлення про азовські пляжі: чисто, просторо, встановлені парасольки і лежаки. На косі є своя інфраструктура, це і магазини, невеликий ринок, кафе і дискотеки, а у самого її початку – аквапарк.

Чим далі від початку коси тим, менш облагороджені території, але і це не псує вражень про Бердянськ, адже Дальня коса – це прекрасне місце, щоб відпочити в умовах справжньої азовської природи, порибалити і поспостерігати за птахами, яких тут дуже багато.

На косі не знайдете приватних пропозицій по оренді житла, але поєднання море і пляжі тут одне з кращих в Україні. Тут побудували сучасні пансіонати, міні-готелі та санаторії з хорошими умовами проживання.