Коронавірус на Жидачівщині. Які зміни чекають мешканців району

16 березня 2020 року міський голова Жидачева Володимир Левко зібрав термінове засідання виконавчого комітету Жидачівської міської ради щодо прийняття рішення про запобігання поширення випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої короновірусом COVID-2019 у м. Жидачеві.

Учасники засідання висловили пропозиції щодо впровадження заходів з запобігання коронавірусу, які були враховані.

Щоб зупинити епідемію короновірусу у м. Жидачеві було прийняте рішення з 17 березня по 3 квітня: заборонити вуличну торгівлю, призупинити роботу гуртків МБК «Папірник», зупинити діяльність закладів харчування. Працівники торгової мережі обов’язково повинні дотримуватися правил індивідуального захисту (використовувати маски, які замінювати потрібно кожні дві години, та рукавиці, щогодини проводити санітарну обробку продуктових кошиків). Рекомендувати мешканцям міста без потреби не виходити на вулицю, користуватися он-лайн послугами банків, щоб уникнути скупчення відвідувачів у банківських установах, рекомендувати утриматися від масового відвідування дитячих і спортивних майданчиків. І одне з найважливіших методів профілактики – часте миття рук.

Учасник виконкому, медик Богдан Бойчук зазначив, що КНЗ «Жидачівська центральна районна лікарня» працює у штатному режимі, «швидка» виїжджає на усі виклики, наразі відмінено планові операції. У випадку виявлення ознак хвороби – температура, нежить, кашель задишка, – одразу потрібно звертатися до сімейного лікаря і обов’язково використовувати медичну маску. Важливим є і самодисципліна.

Мер міста інформував про те, що ЦНАП працюватиме дистанційно, відвідувачів прийматиме черговий, МВУКГ не видаватимуть довідок, усі питання будуть вирішуватися дистанційно.

На засіданні були прийняті рішення про припинення дії договорів з управління деякими багатоквартирним будинком, про внесення змін до договорів про надання послуги з управління багатоквартирними будинками (вул. Кобзарева, 3, вул. Б. Лепкого, 43), про продовження договорів оренди комунальних приміщень.

Виконком затвердив проєктно-кошторисні документації будівництва (по заміні вікон у Жидачівській дитячій музичній школі, капітальний ремонт водопроводу на вул. О. Пушкіна)