Командир “Азова” вперше вийшов на зв’язок після евакуації: що відбувається з військовими

Командир полку “Азов” Денис Прокопенко вийшов на зв’язок зі своєю дружиною. Він розповів, що українських захисників утримують у задовільних умовах. Крім того, військові “Азову” не зазнають насильства.Про це повідомляє theguardian

Фото: segodnya

Телефонна розмова Прокопенка з дружиною була короткою. За її словами, не відразу було зрозуміло, чи міг Прокопенко вільно говорити під час дзвінка.

“Він сказав, що з ним все гаразд, і запитав, як я. Я чула з інших джерел, що умови більш-менш задовільні”, – розповіла Катерина Прокопенко.

Вона зазначила, що захисників Маріуполя годують та дають воду. А умови відповідають вимогам і за цей короткий період вони не зазнавали насильства.

“Що буде далі, ми, звичайно, не знаємо, але наразі є треті сторони – ООН та Червоний Хрест, які контролюють ситуацію”, – додала дівчина.

Варто зазначити, що багато поранених військових “Азову” перебувають у в’язниці села Оленівка Донецької області, що окуповане Росією. Інша частина захисників перебуває у лікарні Новоазовська. Дружина Прокопенка наголосила, що, за її інформацією, ніхто з військових не був вивезений до РФ.

Джерело: segodnya