Коли запрацює транспорт в Україні?!

Прем`єр – міністр України озвучив дату запуску транспорту в Україні – повідомляє «Твоя Україна», посилаючись на видання: «Оbozrevatel».

22 травня в Україні відновлять рух міського громадського транспорту, але міжобласні перевезення поки відкривати не будуть.

З такою заявою виступив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів України у середу, 20 травня.

“Міжобласні перевезення ми поки що не відкриваємо. Ми домовилися, що це буде на початку червня, щойно епідеміологічна ситуація дозволить це зробити. Це за умов, що ситуація дозволятиме міжобласні переміщення. В областях, де складна ситуація зі спалахами COVID-19, вводитимуть локальні обмеження на пасажирські перевезення, щоб не перевозити вірус по цілій країні”, – заявив очільник уряду.

Крім того запрацює міжнародне автобусне і залізничне сполучення через відкриті пункти пропуску.

“Стосовно міжнародних перевезень – від моменту публікації сьогоднішньої урядової постанови відкриється можливість здійснення міжнародних перевезень, як автобусних, так і залізничних, через відкриті пункти пропуску, які запрацюють після ухвалення змін до 288 постанови”, – сказав прем`єр.

“До питання про відновлення авіаперельотів ми повернемось після 15 червня, коли авіаперевізники отримають змогу кудись летіти. Бо аеропорти наших країн-партнерів поки що закриті. Є позиція, що раніше 15 червня відкривати рейсові перельоти немає сенсу”, – заявив Шмигаль.

Залізничний рух в Україні запрацює  1 червня. Про це сказано у документах засідання уряду.

Метрополітени відновлять свою роботу в Україні – 25 травня.