Коли в Україні запрацює громадський та міжміський транспорт?

Майже всі власники маршрутних таксі чекають, коли зможуть працювати на у звичному режимі. Та випускати їх у рейс в уряді поки що не готові. Бо повноцінний запуск громадського транспорту – зведе нанівець всі зусилля карантину. Отже, у Кабміні закликають мерів знімати обмеження поступово.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував ситуацію з транспортом, яка склалася під час карантину:

“Громадський транспорт, особливо у великих містах, – це одразу ризик сотень нових хворих, і тут треба діяти поступально і дивитись у першу чергу на питання безпеки. Кожен міський голова, несе особисту відповідальність за ситуацію у кожному місті. Та дехто готовий вмикати швидкість. Приміром, уже з наступного тижня влада Кременчука планує вивести на маршрути весь міський транспорт. Спецперепустки готові скасувати. Частково відновлять роботу звичну транспорту і в Дніпрі. А в Харкові навіть планують підземку запустити”.

Тож, якщо коли поїде міський транспорт вирішують мери міст, то коли запрацює міжміське сполучення вирішує уряд. І коли в Україні поїдуть автобуси та поїзди – ще невідомо. Дат не називають.

“Укрзалізниця” говорить, що спершу пустять електрички та “Інтерсіті”. Ще складніша ситуація з авіасполученням. Радше, до кінця літа ніхто нікуди не летітиме.